Proef je roots-> Bestel nu
 Goede voeding is goed voor het menselijk lichaam. Kijk voor het kookboek op www.ProefJeRoots.nl. Proef je Roots is een kookboek gebaseerd op Koken Zonder Pakjes met meer recepten en kennis over o.a. Aloe Vera en de Bijenproducten.
Koop hem nu op: ProefJeRoots.nl

Honing, Pollen, Propolis, Royal Jelly,


 

Voor meer productkennis kun je de Product Academy volgen


  

HONING 
Door de eeuwen heen is honing één van de meest gewaardeerde voedingsmiddelen geweest voor de mens. Het wordt al duizenden jaren gebruikt als medicijn, wordt beschreven in de Vedas, de Bijbel en de Koran. Hippocrates vond dat honing zwerende wonden aan de lippen kon genezen. Hij behandelde er steenpuisten en andere ontstoken plekken mee. In de traditionele geneeskunde van sommige streken in de wereld werd honing gebruikt voor de behandeling van dyspepsia en maagzweren. Bij een recent onderzoek, gepubliceerd in de British Medical Journal, werd het gebruikt bij gastroenteritis met braken en diarree waarbij de periode van diarree werd verkort en de opname van natrium en water in de darmen werd bevorderd en uitdroging kon worden voorkomen. Schrijvers en geleerden hebben sinds het begin van de beschaving verklaard dat honing een uitstekende bron is van voedingsstoffen. Het smaakt goed en voedseldeskundigen verklaren: 'honing met pollen is het enige natuurlijke voedsel dat alle dagelijkse voedingselementen bevat'. Daarom hebben wij er pollen en royal jelly aan toegevoegd om het tot de meest voedzame, rijke honing ter wereld te maken! Bijen Honing zorgt voor directe energie bij tal van inspanningen. Zoals met alle Bijen producten zorgt de afgelegen locatie van de bijenkorven ervoor, dat de producten vrij van luchtverontreiniging zijn. Het is een perfecte zoetstof en goed bij een zwakke en gevoelige spijsvertering. Onze honing geeft zeer veel energie, die gemakkelijk kan worden geabsorbeerd en opgeslagen in het lichaam om gebruikt te worden op het moment waarop het nodig is. Honing bevat vele ingrediënten nodig voor ons lichaam om in goede conditie te blijven. Het bevat 17% water, 76% suiker (waarvan 34% glucose, 40%fructose en 2% sucrose) en 7% andere bestanddelen, inclusief natuurlijke vitamines, mineralen, enzymen, proteïnen en aminozuren. Wij gebruiken zelfs een speciaal ontworpen gekleurde plastic fles om achteruitgang in de kwaliteit van de voedingsstoffen in onze honing te voorkomen. Doorzichtige glazen potten, die de meeste concurrenten gebruiken, laten licht door en dit kan de honing totaal ontdoen van al het goede.

 

KAN BATEN BIJ: Alcoholisme (trekt alcohol uit het bloed), arthritis, bloedarmoede, bacteriële infecties, bedplassen (een lepel voor het naar bed gaan), bloeddruk (verlaging), kanker, verlaagt cholesterol, Ziekte van Crohn, hoesten, tanden (diverse aandoeningen), diabetes, spijsverteringsstoornissen, ontstoken ogen, tanden knarsen, bevordert de groei (bij kinderen), goed bij hart klachten, hepatitis, hernia, IBS, nierstenen, lupus, menstruatieproblemen, uitslag, reumatiek, zweren en wonden, zwemmerseczeem. Honing geeft snel energie en bestrijdt moeheid. Het is waardevol voor mensen met een zwakke spijsvertering, aangezien de suiker in de honing voorverteerd is en daardoor direct kan worden geabsorbeerd.

GEBRUIKSAANWIJZING: Op brood, beschuit etc. In dranken en voedsel. 

Zie voor
Wetenschappelijke
informatie
over honing
Honing voor de behandeling van infecties
Brandwonden, honing en aardappel
Het antibacteriële effect van honing
Gods antwoord op lijden: Genezen met honing 

BIJEN POLLEN 
Bijen zijn zeer selectief bij het verzamelen van stuifmeel uit de bloemen in veraf gelegen gebieden in de woestijn. Het is het mannelijke zaad van bloeiende planten waaraan door honingbijen spijsverteringsenzymen worden toegevoegd. De voedingsstoffen in de pollen zijn licht verteerbaar en worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen, waardoor het een zeer voedzaam natuurlijk voedsel is. Het wordt sinds Bijbelse tijden geprezen om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Bijenpollen hebben een verjongend effect op het lichaam, stimuleert organen en klieren, verhoogt de vitaliteit en is levenverlengend. Bijenpollen is een belangrijke leverancier van anti-oxidanten die vrije radicalen wegvangen die onstaan bij radio-actieve straling en door millieu vervuilende stoffen en daarmee de belangrijkste stress factoren voor ons immuunsysteem. Research heeft aangetoond dat pollen het immuunsysteem versterken, verhoogt de weerstand tegen radio-actieve straling, vermindert allergieën en hooikoorts en heeft daarnaast anti-bacteriële en anti-virale kwaliteiten. Het Quercetine in pollen voorkomt het vrijkomen van histamine waardoor het astma en hooikoorts kan verbeteren. Pollen bevorderen de vruchtbaarheid, verlagen cholesterol spiegels en verbeteren prostatitis bij mannen. Pollen verminderen klachten in de menopause, verlaagt het bloedglucose gehalte, versterkt het hemoglobine en is goed bij bloedende maagzweren. Pollen worden verkregen met gepatenteerde, roestvrij-stalen pollenverzamelaars. Dit is de meest hygiënische manier voor het verkrijgen van een puur natuurlijke voedsel, waarin veel essentiële voedingsstoffen zitten. Pollen bevatten alle voedingsstoffen nodig voor een goede gezondheid. Het bevat 16 verschillende vitamines, alle mineralen die ons lichaam nodig heeft, vele enzymen en co-enzymen, plantaardige vetzuren, koolhydraten, proteïnen en aminozuren. Feitelijk wordt pollen beschouwd als het perfecte voedsel van moeder natuur. Het wordt door veel mensen, inclusief atleten over de gehele wereld, gebruikt om meer uithoudingsvermogen en energie te verkrijgen en het helpt hen ook een goede gezondheid te behouden. Pollen is puur natuur en bevat geen conserveringsmiddelen, kunstmatige smaakmakers of kleurstoffen. Elke tablet bevat 500 mg pure bijen pollen verrijkt met royal jelly. Bevat 96 elementen incl.: vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, rutine, substantie P (bioflavonoïden); mineralen: kalium, calcium, fosfor, mangaan, silicium, magnesium, zwavel, chlorine, ijzer, koper, zink, aminozuren, proteïnen en enzymen.
N.B.: Pollen zijn gecontraïndiceerd bij jicht omdat het purine of urinezuurspiegels kan verhogen.

KAN BATEN BIJ: Allergieën, astma, candida infecties, cystitis, engerie & uithoudingsvermogen, hooikoorts, hoofdpijnen, hormonen balans, lang leven, M.E., M.S., PMT, prostatitis, nieraandoeningen, niezen, schoonheid & welzijn, sportverwondingen, stress, gewichtsverlies.

 • Perfect natuurlijk voedsel
 • Hoge bactericide en bacteriostatische werking alsmede antivirale aktiviteiten
 • Ontslakking
 • Verbetert het immuun afweersysteem
 • Geeft meer energie, het lichaam functioneert beter
 • Verhoogt celvernieuwing
 • Bevat DNA, het genetische materiaal van alle levende organismen, die de erfelijkheidsfactoren beheersen
 • Bevat RNA, zorgt voor de synthese van proteïnen
 • Grote bron van zink en vitamine B6, dat wordt aanbevolen voor depressies en PMT
 • Sleutelingrediënt is lecithine, een natuurlijk bestanddeel in elke cel van het lichaam, die kracht geeft aan de hersenen, immuniteit verhoogt en vorming van galstenen voorkomt.

GEBRUIKSAANWIJZING: Test 1/4 tablet i.v.m. eventuele allergische reacties en verhoog dan geleidelijk de dosis tot een dagelijks gebruik van ca 2-4 tabletten.
 

Zie voor
Wetenschappelijke
informatie
over pollen
Over Bijen Pollen, Steve Schecter
Producten uit de Korf en het gebruik 

PROPOLIS 
Propolis is een natuurlijk stof die door bijen wordt verkregen uit de knoppen en harssen van populieren, kastanjes en naaldbomen. Honingbijen verzamelen en verwerken de propolis, waarna ze hun korven ermee bekleden als bescherming tegen bacterieën. Deze unieke substantie bestaat al 45 miljoen jaren en wordt al duizenden jaren door de mens gebruikt om interne en uitwendige aandoeningen te genezen of te verzachten. Voor de bijen betekent het versteviging van de korf en tegelijkertijd houdt het deze vrij van bacterieën, virussen, schimmels, gisten en parasieten. Het is het meest natuurlijke antibioticum en zorgt ervoor een excellente gezondheid te behouden door het immuunsysteem van ons lichaam te versterken. Het bevat harsen, vitamines, aminozuren, mineralen en andere sporenelementen. Propolis is een sterk middel in de strijd tegen bacteriën. Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat het effectief is bij de behandeling van tuberculosis en chronische maagzweren. Medische onderzoekers in Roemenië rapporteerden dat propolis de celdeling bij kankercellen onderdrukt terwijl het de celgroei van gezonde cellen bevordert. In Bulgarije werd het met succes gebruikt in gevallen van acute en chronische colitis ulcerosa in 43 van de 45 patiënten en zij rapporteerden dat de pijn, in de meeste gevallen, binnen zeven dagen was verdwenen. Wellicht het best onderzochte gebied is het stimulerend effect op het immuunsysteem waar het een direct effect heeft op de thymus. Het bevordert de phagocytose, d.w.z. dat witte bloedcellen beter in staat zijn om bacterieën en dode weefselcellen op te nemen en te vernietigen. In China werden 45 patiënten met hogebloeddruk, arteriosclerose (aderverkalking) en coronaire hart aandoeningen behandeld met 3 x 300mg propolis gedurende 30 dagen. Aan het einde van die periode vertoonde alle patiënten een significante vermindering van bloedvetten en een goede verbetering van alle andere aandoeningen. Verder heeft het een prostaglandine remmend effct waardoor het gunstig werkt bij pijn en koorts op dezelfde manier als aspirine maar dan zonder de bijwerkingen ervan. Deze zelfde activiteit helpt bij onstekingen van het tandvlees waarbij het tevens enzymen stimuleert die de vaatwand versterken in het tandvlees. Lever beschadiging na radio-actieve bestraling werd twee maanden lang behandeld met propolis de patiënten verbeterden en bij sommige patiënten waren de klachten volledig verdwenen. Het is een natuurlijk breed-spectrum antibioticum dat zelfs effectief is gebleken bij penicilline-resistente staphylococcen. De anti-virale werking wordt toegeschreven aan de bioflavonoïden in de propolis, die een bescherming bieden tegen virale infecties.

KAN BATEN BIJ: Arthritis, astma, bronchitis, catarre, chronische longontsteking, gegeneraliseerde infecties met schimmels, gordelroos, hormonale problemen, influenza, keelontsteking, luchtweg problemen, maagzweren, M.E., tandproblemen, pharyngitis, pleuritis, rauwe keel, sinusitis, tonsillitis, tuberculose, verkoudheden & hoesten, virussen & bacteriën.

 • natuurlijk antibioticum: anti-viraal en anti-fungaal, anti-schimmel, natuurlijke aspirine
 • stimuleert thymus klier, waardoor de immuniteit en weerstand tegen infecties verhoogd wordt.
 • onderdrukt de vorming van prostaglandines: die een rol spelen bij pijn, ontsteking en hart- en vaatziekten.
 • bevat bioflavonoïden: verhoogt het effect van vitamine C, dat beschermt tegen infecties, voorkomen van bloedingen, helpen kleine gesprongen adertjes te verminderen en verwijden de bloedvaten en hierdoor een betere doorbloeding. Goed voor hoge bloeddruk, angina, slechte bloedsomloop etc.
 • stimuleert interferon activiteit: een stof geproduceerd door cellen geïnfecteerd met een virus en in staat is de virale groei te verhinderen.
 • excellente bron van histamine: veroorzaakt verwijding van bloedvaten en trekt slappe spieren samen: wordt in grote hoeveelheden vrijgegeven na huidbeschadigingen; excellente bron van serotonine: men denkt dat het een rol speelt bij ontstekingen net als histamine en het werkt ook als een neurotransmitter: belangrijk voor het slaapproces.
 • indien farmaceutische antibiotica niet kunnen worden genomen, werkt propolis zeer effectief bij virussen en bacteriële infecties.

GEBRUIKSAANWIJZING: 1 tot 2 tabletten per dag. Propolis werkt goed ter bestrijding van beginnende virusinfecties, verkoudheden en griep. 

Zie voor
Wetenschappelijke
informatie
over propolis
Over de kwaliteit van Propolis
Producten uit de Korf en het gebruik 

ROYAL JELLY
Royal Jelly (koninginnegelei) wordt gemaakt door z.g. verpleegsterbijen, is een superieur gezondheidsproduct, dat vitamines A, C, D en E bevat en een rijke natuurlijke opslag is voor vitamine B-complex. Een van de belangrijkste ingrediënten in Royal Jelly is Pantotheen zuur, een vorm van vitamine B die in al het levende weefsel zit, belangrijk bij het bestrijden van stress. Het is de belangrijkste leverancier van acetylcholine, een neurotransmittor die b.v. bij de ziekte van Alzheimer in te lage hoeveelheden aanwezig is. Acethylcholine speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen en zorgt voor een goed geheugen. Verder bevat het veel nucleïnezuren en twee stoffen waarvan men denkt dat zij bijdragen tot de antibiotische werking van Royal Jelly: gamma globuline en 10-hydroxydecanoïnezuur. Gezamelijk vormen zij een geducht infectie bestrijdingsteam en immuniteitstimulerend duo. Verder bevat het gelatine belangrijk voor al ons bindweefsel en is tegelijkertijd actief tegen het verouderen. Een Canadese studie toonde kankerremmende eigenschappen aan. Twee groepen muizen werden gebruikt, beide groepen kregen muizenleukemiecellen ingespoten, een groep kreeg tegelijker tijd royal jelly toegediend. Binnen 14 dagen was de groep die niet beschermd werd met royal jelly overleden aan tumoren. De groep die wel royal jelly kreeg werd gedurende drie maanden geobserveerd en daarna geofferd en onderzocht. Deze autopsie bevestigde de afwezigheid van tumoren.

De tabletvorm is de ideale vorm voor een krachtig kwaliteitsproduct voor de gebruiker. Royal Jelly bevat ook alle 8 essentiële aminozuren, plus 10 verdere aminozuren en een aanmerkelijk aantal mineralen: calcium, koper, ijzer, fosfor, kalium, silicium en zwavel. Voorts is het rijk aan nucleïne zuur, dat essentieel is voor de voeding van onze genetische cellen. Royal Jelly verbetert het metabolisme van ons lichaam. Dit verklaart gerapporteerde voordelen van sterk verhoogde energie en snelle vermindering van moeheid. Verder wordt aan Royal Jelly toegeschreven dat het helpt bij de celvernieuwing, verbetering van de huid en verhoging van weerstand tegen ziektes.

Royal Jelly wordt vergaard in droge, afgelegen, hoge woestijngebieden waar bijna primitieve omstandigheden de ideale omgeving voor onze bijenkorven vormen. Het is een uitscheiding van de keelklieren van de honingbij. Dit "super voedsel" van de bijen is speciaal vermengd met enzymen en wordt alleen gevoerd aan die bijen, die voorbestemd zijn om koninginnebij te worden, die zo'n 2500 eitjes per dag leggen en een levensduur hebben van meer dan 6 jaar. Werkbijen, die gewone honing eten, leven slechts 4 tot 6 weken. Royal Jelly is het exclusieve voedsel van de koninginnebij gedurende heel haar zeer productieve leven. De grote hoeveelheid vitamine B5 (Pantotheen zuur) is belangrijk, aangezien elke cel in ons lichaam afhankelijk is van B5. Het staat bekend als de anti-stress vitamine en in situaties vol stress gebruikt de vrij gekomen adrenaline alle B5 in het lichaam en verhoogt stress. Daarom is het belangrijk voldoende B5 te hebben om de stress effekten, die wij allemaal wel kennen, te verlagen.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft de volgende voordelen van Royal Jelly aangetoond

 

 • Verlengt de levensduur van insekten en zoogdieren met 30 - 200%
 • Kippen verdubbelen de leg. Oude hennen beginnen weer te leggen. Oude hanen worden weer reproductief
 • Vrouwen werden vruchtbaar na de menopauze
 • Impotente mannen werden weer potent
 • Verjongt cellen door het aanleveren van factoren die ontbreken, degenen die het gebruiken ontwikkelden een groter gevoel van welzijn
 • Mensen rapporteren een langer leven en herstel van gezondheid, levenslust, verbeterde voortplantingsfuncties
 • Verstrakt en versterkt de huid
 • Verlicht angst en humeurigheid
 • Versterkt en stimuleert het immuunafweersysteem
 • Bevat een complexe stof die als hormoon werkt en klieren aanzet tot secretie, helpt de voortplanting te stimuleren bij vrouwen en mannen omdat het werkt als hormoon voorloper
 • De FDA in Amerika toont aan dat het bactericide is voor staphylococcus aureus, bacilli coli, eberthella typhosa en bacillus mettiens etc.
 • Stimuleert de groei van pas geboren babies, speciaal bij prematuren
 • Heeft voordelen bij arteriosclerosis en atherosclerosis
 • Verspoedigt botgroei
 • Anabole effecten bij weefsel opbouw en groei
 • Helpt wonden te helen, goed bij ontstoken gal- en urineblaas, vermindert geleidelijk pijn
 • Stimuleert de groei van rode bloedcellen en andere immuunactieve cellen
 • Versnelt het helingsproces bij ontstekingen
 • Zou anti-kanker effecten hebben
 • Heeft een leverbeschermend effect
 • Stimuleert de eetlust
 • Verlicht zwakke en vermoeide ogen
 • Helpt neurale en vasculaire aandoeningen als Parkinson, cerebrale neuritis en andere nerveuze aandoeningen

KAN BATEN BIJ: Acne, aderverkalking, bloeddruk (verlaging), cholestrolemie, diabetes (kan bloedsuiker normaliseren bij milde diabetes), gal- en urineblaas ontstekingen, gedurende zwangerschap, geheugen verbetering, hersenfunctie verbetering, herstel van allerlei ziekten, M.E., menopauze, PMT, onstekingsziekten, remt de groei van kankercellen, snel herstel van vermoeidheid, stralende huid, stress onderdrukking, veel meer energie, verbetert metabolisme, verhoogt weerstand tegen ziektes, vruchtbaarheidsproblemen.

Preventief: 1 tot 3 tabletten per dag, therapeutisch 3 x zo hoog 

Zie voor
Wetenschappelijke
informatie
over Royal Jelly
Over Royal Jelly van Steve Schecter
Het Royal Jelly verschil, Healthy Cell News
Studies over Royal Jelly bij te hoge Cholesterol en Triglyceriden